Əsas səhifə | Xəbərlər | Tələbə Elmi Cəmiyyətinin (TEC) təsis konfransı keçirilmişdir
Tələbə Elmi Cəmiyyətinin (TEC) təsis konfransı keçirilmişdir

05 dekabr 2014-cü ildə Sumqayıt Dövlət Universitetinin (SDU) Tələbə Elmi Cəmiyyətinin (TEC) təsis konfransı keçirilmişdir. Yığıncaqda Elm və İnnovasiyalar üzrə prorektor, prof. Məmmədov Ramazan , fakültə dekanları,  fakültələr üzrə TEC-nin rəhbərləri iştirak etmişdir.
Elm və İnnovasiyalar üzrə prorektor, prof. Məmmədov Ramazan  çıxış edərək  tələbələrin asudə vaxtlarının səmərəli keçirilməsi, onların maraq və meyillərinin, intellektual biliklərinin artırılması üçün dərnəklərin, klubların təşkil edilməsinin zəruriliyini bildirmiş, TEC-nin bu istiqamətdə  fəaliyyətinin gücləndirməsinin vacibliyini vurğulamışdır. Prorektor  yeni seçiləcək  heyətə  fəaliyyətlərində tövsiyyələrini vermiş və uğurlar arzulamışdır.
Konfransda  Azərbaycan Respublikası təhsil nazirinin 27 iyun 2014-cü il tarixli, 752 nömrəli əmri ilə təsdiq edilmiş Tələbə Elmi Cəmiyyəti haqqındaNümunəvi Əsasnaməyə əsasən  SDU-nun Tələbə Elmi Cəmiyyətinin Əsasnaməsi qəbul edilmiş, Bərk cisimlər fizikası kafedrasının dosenti İ.G.Paşayevi  SDU TEC-in elmi rəhbəri təyin edilmiş, TEC-in Şurasına  tələbələr arasından 19-nəfərdən ibarət  üzv seçilmişdir:

Filologiya fakültəsi
Səmədli Nurlan qr 952(TEC Şurasının sədri)
Abasov Həzrət qr 964
İbrahimova Yaqut qr 965

Kimya və biologiya fakültəsi
Qaralıyeva Məryəm  qr.352 (TEC-in Şurasinın katibi)
Süleymanlı Ulduz qr 352
Qaffarova Aynur qr 351