Əsas səhifə | Xəbərlər | Sumqayıt Dövlət Universiteti QS Beynəlxalq Reytinqində yüksək nəticə əldə edib
Sumqayıt Dövlət Universiteti QS Beynəlxalq Reytinqində yüksək nəticə əldə edib

Sumqayıt Dövlət Universiteti (SDU) prestijli beynəlxalq reytinq təşkilatı olan QS-in Avropa Universitetlərinin Reytinqində 483-cü yerdə qərarlaşaraq, bu siyahıda yeni iştirakçı kimi uğurlu debütünü edib. Avropanın 50 ölkəsində 5000-dən artıq ali təhsil müəssisəsinin fəaliyyət göstərməsinə baxmayaraq QS Avropa reytinqinə yalnız 684 universitet daxil ola bilmişdir. SDU-nun ilk dəfə iştirak etdiyi reytinq sistemində Avropa universitetləri arasında xüsusi fərqlənməsi mühüm nailiyyətdir.
SDU eyni zamanda QS Avropa reytinqlərinin regional siyahılarında də fərqlənib. Belə ki, Qərbi Asiyanın universitetləri arasında SDU 31-ci, Azərbaycan daxilində ümumi sıralamada 5-ci, ölkənin regional ali təhsil müəssisələri arasında isə ilk QS Beynəlxalq Reytinqinə daxil olan universitet olub. Bu reytinqlər SDU-nu Avropanın ən yaxşı universitetləri sırasına daxil etməklə yanaşı, onun Azərbaycan və Qərbi Asiya ali təhsil sistemində liderlik rolunu göstərməkdədir.
SDU ilk dəfə təmsil olunduğu beynəlxalq reytinqdə akademik və işəgötürənlər üzrə reputasiya meyarına görə xüsusilə fərqlənir. Bu da öz növbəsində son dövrlərdə universitetə aparılan islahatların yerli və beynəlxalq akademik mühitdə və işəgötürənlər arasında SDU-ya olan inamın nəticəsi kimi qiymətləndirilə bilər. Qeyd olunmalıdır ki, bu il QS Avropa Reytinqlərinə ümumlikdə 10 yeni universitet daxil olub ki, onlardan biri də SDU-dur.
Sevindirici haldır ki, son dövrlərdə beynəlxalq reytinqlərə daxil olan Azərbaycan universitetlərin sayı artmaqdadır. Belə ki, bu il QS Avropa Reytinqinə 9 yerli universitet daxil olub. Bu münasibətlə bütün universitetləri təbrik edirik!

QS-in Avropa Universitetlərinin Reytinqi ilə tanış olmaq üçün linkə keçid edə bilərsiniz