Əsas səhifə | Xəbərlər | SDU THİK və “Div Academy”nin birgə təşkilatçılığı ilə təlim keçirilib
SDU THİK və “Div Academy”nin birgə təşkilatçılığı ilə təlim keçirilib
Fevralın 27-də Sumqayıt Dövlət Universitetinin Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsi və “Div Academy”nin birgə təşkilatçılığı ilə “Proqramlaşdırma sahəsinin inkişafı və yeniliklər” mövzusunda təlim keçirildi.
SDU-nun Sosial məsələlər və ictimaiyyətlə əlaqələr üzrə prorektoru dosent Elmar Xəlilov çıxış edərək qonaqları, iştirakçıları salamladı, bu cür təlimlərin vacibliyini qeyd edərək İKT bacarıqlarının və süni intellekt texnologiyalarının geniş istifadəsinin müasir dövrümüz üçün mühüm əhəmiyyətindən danışdı.
Sonra “Div Academy” nin marketinq mütəxəssisi Orxan Abbasov çıxış edərək təmsil etdiyi akademiyanın fəaliyyətindən danışdı. Bildirdi ki, akademiya IT sektorunda 10 illik təcrübəsi olan “OKmedia LLC” şirkəti tərəfindən təsis edilmişdir. Akademiyada Front-end development, Back-end development, Full Stack development, Digital marketinq ixtisasları üzrə peşəkar dərslər keçirilir.
Təlimçi Murad Ağayev müasir texnologiyalar, proqramlaşdırma və rəqəmsal savadlılıq sahələri üzrə layihələrdən danışaraq veb proqramlaşdırma sahəsindəki təcrübələrini gənclərlə bölüşdü. Həmçinin proqramlaşdırma sahəsində karyera qurmaq istəyənlərin potensialını üzə çıxarmaq, onların fərdi və peşəkar inkişaf yollarından danışdı. Qeyd etdi ki, proqramlaşdırma sahəsində 5 illik təcrübəyə sahibdir. Yerli layihələrdə developer kimi çalışmışdır. Hal-hazırda “Div Academy” də müəllimi kimi fəaliyyət göstərir.
Hal-hazırda “Div Academy”də Veb Development mentor olaraq fəaliyyət göstərdiyini diqqətə çatdıran David Məmmədov proqramlaşdırma sahəsinin gələcəyi, iş imkanları, diqqət olunmalı olan risklər, ölkədə iş imkanları, proqramçı olmağın üstünlükləri, xaricdə olan fürsətlər, dil biliklərinin əhəmiyyəti kimi bir çox istiqamətlərə toxundu.
Təlimin sonunda tələbələrin mövzu ilə bağlı sualları cavablandırıldı, fəal tələbələr müxtəlif hədiyyələrlə mükafatlandırıldılar.

Mətbuat xidməti