Əsas səhifə | Xəbərlər | Startap layihələrinin təqdimatı keçirildi
Startap layihələrinin təqdimatı keçirildi

Son zamanlar ali təhsil müəssisələri qabaqcıl tədqiqatlara əsaslanan biznes startaplarının yaradılması istiqamətində öz səylərini gücləndirir. Sumqayıt Dövlət Universitetində biznes inkubatorların yaradılması, biznesin inkişaf etdirilməsi üzrə proqramların təşviqi, sahibkarlıq təhsilinin artırılması və sahibkarlarla elm adamlarının əlaqələrinin gücləndirilməsi istiqamətində işlər görülür. İyulun 21-də Sumqayıt Dövlət Universitetində startap layihələrinin təqdimatı keçirildi. Rektor professor Elxan Hüseynov Startap layihələrinin əhəmiyyətindən bəhs etdi, qeyd etdi ki. Ali təhsil müəssisələrində biznes inkubatorların yaradılması heyətin təhsil, elmi - innovativ layihələrə cəlb olunması, gənc menecer və sahibkarların yetişdirilməsi baxımından olduqca önəmlidir. Həmçinin, biznes inkubatorların yaradılmasının əsas məqsədi tələbələrə öz startap bizneslərini qurmaqda tədris-metodiki, maddi-texniki, psixoloji və maliyyə dəstəyi göstərməkdən ibarətdir. Yeni startapların yaradılmasınının əsas mənbəyi yaradıcı ideyadır, startapın mövcud olmasının əsas vacib amili isə – komandadır. Rektor Azərbaycan Respublikasının Əqli Mülkiyyət Agentliyinin Rəyasət Heyətinin sədri Kamran İmanovun noyabrın 21-də İsveçrədə keçiriləcək müsabiqədə Sumqayıt Dövlət Universitetinin əməkdaşlarının iştirakı barəsində dəvətini də tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırdı.Çıxış edən Elm və innovasiyalar üzrə prorektor professor Ramazan Məmmədov qeyd etdi ki, Sumqayıt Dövlət Universitetinin tələbə, müəllim və professor heyəti böyük bir komanda olaraq müxtəlif startap layihələri üzrə ciddi hazırlaşmışlar ümüd edirik ki.universitetimiz layiqincə təmsil olunacaq.
Tədbirdə Mühəndislik fakültəsinin prosessoru Cavanşir Məmmədov və dosent Qurban Abdullayev altı Startap layihələrini təqdim etdilər,Eyni zamanda Sənaye ekologiyası elmi-tədqiqat laboratoriyasının kiçik elmi işçi Səkinəxanım Quliyeva, mühəndis İlhamə Hüseynova, laborant Ruhəngiz Əmirova, laborant Xəyalə Hacıyeva “İqtisadi baxımda ucuz, ekoloji cəhətdən təmiz gübrənin ev şəraitində alınması və tətbiq perspektivləri”, Ətraf mühitin monitorinqi elmi-tədqiqat laboratoriyasının elmi işçi Fizuli Şahgəldiyev, kiçik elmi işçi Ləman Adilova , baş laborant Gülgün Səfərova “Kağız tullantılarından xüsusi lifliabsorbentin alınması və ekoloji problemlərin həllində istifadəsi”, Elektorenergetikanın problemləri elmi-tədqiat laboratoriyasının dosent Qadir Mənsurov, tex.e.n.Mətləb Hətəmov , kiçik elmi işçilər Minayə Abdullayeva, Fərmayıl İsmayılov “Portatib elektrolizer qurğusu” və s. mövzularda məlliflər təqdimatla çıxış etdilər. Qeyd edək ki, ümumilikdə 14 layihə təqdim olundu, müəllif opponentləri dinlənildi.
Layihələrin mənfəət göstəricilərinin artırılması yolları müzakirə edildi. Qarşıya çıxan maneələrin aradan qaldırılması üçün görüş iştirakçıları təkliflərlə çıxış etdilər, rektor professor Elxan Hüseynov öz tövsiyələrini verdi və təqdim olunan layihələrin müasir dövrdə maraq doğuran və elmi nöqteyi nəzərdən səviyyəli olduğunu qeyd etdi, elm və innovasiyalar üzrə prorektor, professor Ramazan Məmmədova startap layihələri ilə bağlı ekspert komissiyasının yaradılmasına dair tapşırıq verdi.